Türkiyədə Attestatla Stomatologiya Təhsili

Türkiyədə Attestatla Stomatologiya Təhsili

Dünyada diş həkimi peşəsinin tələb olunmadığı bir yer tapmaq mümkün deyil. İnsanların olduğu yerdə həkimlik peşəsinə ehtiyac duyulduğu halda, diş və ağız sağlamlığının insan sağlamlığı baxımından əhəmiyyəti uzun illərdir hər kəs tərəfindən bilinir. Təbii ki, bu qədər vacib olan bu peşənin təhsili də bir o qədər vacibdir.
Stomatologiya oxumaq və diş təhsili almaq bir çox tələbənin arzusudur. Bununla belə, yüksək baza balları olan stomatologiya fakültələri tələbələri və onların ailələrini üstünlük verdiyi dövrlərdə onları diqqətlə araşdıraraq qərar qəbul etməyə sövq edir.

Stomatologiya fakültəsinin təhsil müddəti neçə ildir?
Stomatologiya fakültəsi daxilində universitetlərdə tədris olunan 5 illik bakalavr bölməsidir. Bu şöbə yalnız Rəqəmsal bal növünə görə tələbələri qəbul edir.

Türkiyədə Tibb Təhsili Ala Biləcəyiniz Universitetlər
Yeditepe
Acıbadem
Medipol
Altınbaş
Bahçeşehir
Maltepe
Bezmialem
İstanbul Aydın
Okan
Başkent
Ege
Aksaray
Atatürk
İstanbul
Kocaeli
Ankara

Qəbul prosesi necə aparılır?
Türkiyə universitetlərində tibb təhsilinə qəbul üçün sizdən SAT, Attestat, YÖS, DİM balınız tələb oluna bilər.

Qəbul prosesində lazım olan sənədlər nələrdir?
Attestat və ya arayış
SAT Sertifikatı