İstanbul Universiteti haqqında

İstanbul Universiteti haqqında

İstanbul Universiteti haqqında hər şey

Türkiyənin ən qədim dövlət universiteti ünvanına sahib olan İstanbul Universiteti, Fatih Sultan Mehmetin 1453-cü ildə İstanbulu fəth etdiyi kimi inşasını əmr etdiyi ali təhsil ocağıdır. 1933-cü ildə İstanbul Universiteti quruldu. İstanbul Universiteti 1 noyabr tarixində Türkiyənin “ilk və tək universiteti” olaraq təlim-tədris fəaliyyətinə başladı. Elmi sahədə qabaqcıllıq prinsipi açıldığı gündən heç vaxt dəyişməyib Dövrünün ən tanınmış dövlət və elm xadimlərinin təhsil aldığı, bu günə gözəl şəkildə çatmağı bacaran Türkiyənin ən mühüm universitetlərindən biridir.
Yarandığı gündən etibarən Yeni əsrdə elmin qabaqcıllarından biri olan universitet, İnformasiya əsrində də bu məqsədini davam etdirir.
Universitet həmçinin mövcud olduğu regionun ən yaxşı 100 universiteti sırasındadır. Universitetdə təqribən 73.000 magistr, bakalavr və aspirant təhsil alır.

İstanbul Universitetində bir çox fakültə və bölümlər mövcuddur, bu da tələbələrə müxtəlif sahələrdə təhsil almaq üçün geniş imkanlar təqdim edir. Universitetin əsas kampusu Beyazıt Meydanında yerləşir, ancaq İstanbulun digər bölgələrində də kampusları mövcuddur.

İstanbul Universitetinin fakültələri:
"Açıq və Uzaqdan Təhsil" fakültəsi
"Stomatologiya" fakültəsi
"Əczaçılıq" fakültəsi
"Ədəbiyyat" fakültəsi
"Elm" fakültəsi
"Hüquq" fakültəsi
"İqtisadiyyat" fakültəsi
"İlahiyyat" fakültəsi
"Ünsiyyət" fakültəsi
"İstanbul Tibb" fakültəsi
"Memarlıq" fakültəsi
"Siyasi Elmlər" fakültəsi
"Su Elmləri" fakültəsi
"Nəqliyyat və Logistika" fakültəsi

İstanbul Universitetinin Kollecləri:
Bakırköy Sağlamlıq Məktəbi
Dövlət Konservatoriyası

İstabul Universitetinin Peşə Məktəbləri:
Ədliyyə Peşə Məktəbi
Fizioterapiya və Reabilitasiya Məktəbi
Meşəçilik Peşə Məktəbi
Sağlamlıq Xidmətləri Peşə Məktəbi
Sosial Elmlər Peşə Məktəbi

İstanbul Universitetinin institutları:
"Ağciyər Xəstəlikləri və Vərəm" institutu
"Atatürk Əsasları və İnqilab Tarixi" institutu
"Uşaq Sağlamlığı" institutu
"Əziz Sancar Eksperimental Tibb Elmi-Tədqiqat" institutu
"İdarəetmə" İnstitutu
Elmlər İnstitutu
Aviasiya Psixologiya İnstitutu
İqtisadiyyat İnstitutu
Kardiologiya İnstitutu
Mühasibat Uçotu İnstitutu
Nevroloji Elmlər İnstitutu
Onkologiya İnstitutu
Səhiyyə Elmləri İnstitutu
Sosial Elmlər İnstitutu

İstanbul Universiteti Təqaüd İmkanları:
Ali Təhsil müddətində təqaüdlərin və təşkilatların daxili təqaüdlərindən faydalana bilərsiniz.

İstanbul Universiteti Yataqxana Təsisləri:
İstanbul Universitetinin şəhərciyində, yaxınlıqda və rayonlarda Gənclər və İdman Nazirliyinin Ali Təhsil Kredit və Yataqxanalar Qurumuna məxsus yataqxanalar mövcuddur.
İstanbul Universiteti kampusu ilə tələbələrinə yüksək standartlara uyğun sosial və mədəni yaşayış imkanları təklif edir.
Həmçinin özəl yataqxanalar və tələbələrə verilən kirayə evlərdən istifadə etmək olar.