İrlandiya Təhsil və İrlandiya Universitetləri haqqında

İrlandiya Təhsil və İrlandiya Universitetləri haqqında

İrlandiya son illərdə Avropanın ən sürətlə inkişaf edən iqtisadiyyatlarından biridir. Eyni zamanda, təhsil almaq üçün bir çox beynəlxalq tələbə və dünyada uğurlu tələbələrin seçimi olmuşdur.

İrlandiyada universitet təhsili :
Ali təhsil baxımından dünyanın ən yaxşı sistemlərindən birinə sahib olan İrlandiya son zamanlar yüksək standartlı tədqiqat imkanları və qlobal şirkətlərdə iş imkanları ilə beynəlxalq tələbələrin ən çox seçdiyi ölkələrdən birinə çevrilib.
Adətən üç və ya dörd il davam edir, bakalavr dərəcəsini bitirənlərə altı aylıq və ya bir illik təhsil icazəsi verilir.

Niyə İrlandiyada universitetlərində təhsil almalıyam?

İrlandiyada universitet tələbələrinə təhsil müddətində part-time işləməyə icazə verilir.
İrlandiyada bakalavr təhsili adətən üç il, magistr proqramları isə bir və ya iki il çəkir.
Bakalavr təhsilini başa vurmuş tələbələr üçün 6 ay və ya bir il; Aspirantura təhsilini başa vurmuş şəxslərə təhsilini başa vurduqdan sonra 2 il müddətinə iş icazəsi verilir.
İrlandiyada təhsil alan tələbələrə semestrlərdə həftədə 20 saat, tətil günlərində isə həftədə 40 saat işləməyə icazə verilir. İrlandiyada minimum saatlıq əmək haqqı 9 avrodan çoxdur.
Eyni coğrafiyanı paylaşdıqları Böyük Britaniya ilə müqayisədə təhsil haqları daha münasibdir.
Şimali Avropada yerləşdiyi üçün Türkiyəyə yaxınlığı ilə diqqət çəkir və uçuşlar təxminən 4 saat çəkir.

İrlandiya Universitetində Təhsil Haqqı Qiymətləri:
Təhsil şəhərə, universitetə, şöbəyə, proqrama görə dəyişsə də; Aİ vətəndaşı olmayan xarici tələbələr üçün universitet ödənişləri ildə 9,500 Avrodan başlayır.
Tibb, stomatologiya və digər oxşar sağlamlıq elmləri şöbələri daha yüksək ödənişlər ödəyirlər.
Mühəndislik, İdarəetmə Elmləri, Elmlər və Dillər üzrə təhsil müddəti ümumiyyətlə üç ildir (6 semestr).

İrlandiyada universitet tələbələrinə məktəb müddətində part-time (həftədə 20 saat), bayramlarda isə tam iş günü (həftədə 40 saat) işləməyə icazə verilir.

Universitet Yataqxanası :

Beynəlxalq tələbələr üçün ən çox üstünlük verilən seçimlərdən biri universitet yataqxanalarıdır. Yataqxanalar ümumiyyətlə şəhərcik daxilində olduğu üçün nəqliyyatın asanlığını təmin edir və yolda sərf etdiyiniz vaxtı minimuma endirir. Bundan əlavə, universitet yataqxanalarında yaşayış və yemək xərcləri çox qənaətlidir. Yataqxanada qalmağın başqa bir üstünlüyü odur ki, müxtəlif mədəniyyətlərdən olan tələbələrlə tanış ola bilərsiniz.

İrlandiya universiteti müraciət qəbul tələbləri nələrdir?

Bakalavır təhsili üçün:
Attestat və ya surəti
Pasport
Fotoşəkil

Magistr təhsili üçün:

Bakalavr diplomu GPA (80)
IELTS və ya TOEFL imtahan nəticələri
Bakalavr diplomu(Transkript)
Tövsiyyə məktubu