Dünyanın Ən Yaxşı 10 Memarlıq Universiteti

Dünyanın Ən Yaxşı 10 Memarlıq Universiteti

Memarlıq sahəsində dünyanın ən yaxşı 10 universitetləri

1. Massaçusets Texnologiya İnstitutu (MIT), ABŞ

MIT həmişə memarlıq sahəsində dünyanın ən yaxşı universitetləri arasında 1-ci yerdədir.
Amerikada ilk belə memarlıq məktəbi 1865-ci ildə yaradılmışdır. Massaçusets Texnologiya İnstitutu ABŞ-a modernizm gətirməsi və həmçinin mütərəqqi binaların istifadəyə verilməsi ilə tanınır.

2. Bartlett Memarlıq Məktəbi, Böyük Britaniya
Memarlıq sahəsində dünya universitetlərinin ilk 10 reytinqində 2-ci yerdə olan Bartlett School of Architecture İngiltərədədir. 1947-ci ildə qurulan universitet UCL-in 11k qurucu fakültəsindən biridir.

3. Delft Texnologiya Universiteti, Hollandiya
Dünyanın 54-cü ən yaxşı universiteti olan bu Hollandiya universiteti memarlıq reytinqində dünyada 3-cü yerdədir. Memarlıq fakültəsində 5625 beynəlxalq tələbə və universitetdən cəmi 2500 alim təhsil alır.

4. ETH Sürix (İsveçrə Federal Texnologiya İnstitutu), İsveçrə
İsveçrənin ETH Zurich memarlıq üzrə ən perspektivli universitetlərdən biri kimi tanınır. Memarlıq kafedrası 1854-cü ildə yaradılıb və 2000-dən çox tələbəsi var.
Universitetin nüfuzu daha çox onun mükəmməllikçi tədris tərzi və dərin tədqiqat nəticələri ilə bağlıdır.

5. Kaliforniya Universiteti, Berkli (UCB), ABŞ
Kaliforniya Universiteti, Berkli tədqiqatları və müstəqil dizaynı təşviq etməsi ilə tanınır. Memarlıq dərəcələri; dizaynın estetik, mədəni və texniki komponentlərinə diqqət yetirir.

6. Sinqapur Milli Universiteti (NUS), Sinqapur
Sinqapur Milli Universiteti 2021 QS World University Rankings for Architecture-a görə 6-cı yerdədir.
NUS-un Dizayn və Ətraf Mühit Məktəbinin Memarlıq Departamenti 1969-cu ildə yaradılıb.

7. Manchester Memarlıq Məktəbi, İngiltərə
Məktəb 1996-cı ildə Mançester Universiteti və Mançester Metropolitan Universitetinin memarlıq fakültələrinin birləşməsi ilə yaradılmışdır.
Təhsil prosesi  akademik reputasiya, işəgötürən reputasiyası və tədqiqat təsirinə əsaslanır.

8. Kembric Universiteti, Böyük Britaniya
Kembric Universitetinin akademik populyarlığı və orta əsrlər şəhərinin şəraiti ilə burada memarlıq ixtisası üzrə təhsil almaq sizi unikal təcrübə ilə tərk edəcək. Zərif Victoria terrası və siyahıya alınmış bina, Scroope Terrace Memarlıq və İncəsənət Tarixi Fakültəsinin evidir.

9. Politecnico di Milano, İtaliya
İngilis və İtaliya dillərində təhsil ala biləcəyiniz müəssisə təxminən 42.000 tələbəsi olan İtaliyanın ən böyük texniki universitetidir. Memarlıq sahəsində dünyanın ilk 10 universiteti sıralamasında yer alan məktəbin Memarlıq və Şəhər Dizaynı proqramının məzunları Avropa memarlıq peşəsi ilə bağlı bütün fəaliyyətləri həyata keçirə və fəaliyyət göstərən dövlət və özəl qurum və təşkilatlarda məsuliyyətli rollar daşıya bilərlər.

10. Harvard Universiteti, ABŞ
Bir çox məşhur və nüfuzlu memarlar, landşaft memarları və şəhərsalmaçıları Harvard Dizayn Məktəbini bitiriblər. İlk memarlıq kursu 1864-cü ildə Harvardda başladı; Bu gün zəngin müxtəlifliyə və unikal icmaya malik olmaq xüsusiyyətinə malikdir. Proqramın əsas məqsədlərindən biri yeni düşüncə yollarını araşdırmaq və birgə innovativ dizaynlar yaratmaqdır.