TOEFL haqqında tez-tez verilən suallar

TOEFL haqqında tez-tez verilən suallar

1. TOEFL IBT yoxsa TOEFL PBT ?
TOEFL PBT, TOEFL iBT qədər etibarlı deyil və bütün universitetlər tərəfindən qəbul edilmir. TOEFL iBT imtahanı isə bütün universitetlər tərəfindən qəbul edilir.

TOEFL IBT ayda neçə dəfə keçirilir?

TOEFL IBT ayda 3 və ya 4 dəfə keçirilən imtahandır; ildə 50 dəfədən çox müraciət edilir.

Magistratura imtahanına hazırlaşmaq üçün neçə TOEFL IBT balı tələb olunur?
Məzun proqramları üçün standart dil balı yoxdur. Ancaq orta hesabla 40 bal tələb olunduğunu nəzərə alsaq, TOEFL IBT-dən 48 bal toplamaq kifayətdir.

TOEFL IBT balından dosentliyə müraciət etmək olarmı?

Bəli, istifadə edilə bilər

TOEFL IBT nəticələri nə qədər etibarlıdır?
TOEFL IBT imtahanının nəticəsi iki il etibarlıdır.

TOEFL IBT imtahan haqqını geri qaytarmaq mümkündürmü?
Bəli mümkündür. İmtahan qeydiyyatı imtahana 4 gün qalmışa qədər ləğv edilə bilər və ödənilmiş pulun yarısı ABŞ dolları ilə geri qaytarılacaqdır. Nağd ödənişlər edilmir.

TOEFL IBT nəticəsi xaricdəki universitetlərə müraciət etmək üçün istifadə edilə bilərmi?

Bəli, istifadə edilə bilər. TOEFL IBT dünyada ən tələbli ingilis dili səviyyəsini müəyyən edən imtahandır.

TOEFL PBT nədir?
TOEFL PBT (Test of English as a Foreign Language - Paper Based Test) həm də TOEFL IBT kimi səviyyənin müəyyənləşdirilməsi testidir.