CAE İmtahanı Nədir? | Cambridge Advanced English

CAE İmtahanı Nədir? | Cambridge Advanced English

CAE (Cambridge Advanced English) Nədir?
CAE imtahanı Cambridge Advanced English mənasını verən Cambridge C1 Advanced kimi tanınan Cambridge Assessment English tərəfindən təşkil edilən ingilis dili biliyi imtahanıdır. Əvvəllər Cambridge Universiteti ESOL kimi tanınırdı.
İmtahan tələbələrin qabaqcıl ingilis dili biliyinin yetərli olub olmadığını müəyyən edir. CAE imtahanı Avropa Dil Portfelində ingilis dilinin C1 səviyyəsinə uyğundur. CAE imtahanında verilən suallar real dünya mövzularına əsaslanır. Cambridge Advanced English imtahanlarında adekvat bal toplayan tələbələr iş və məktəb həyatında peşəkar səviyyədə ünsiyyət qura bildiklərini bildirən sertifikat almaq hüququna malikdirlər. Bu sertifikat Böyük Britaniya və Avropanın əksər universitetlərinin giriş tələblərində qəbul edilir.

Kimlər CAE İmtahanı Verə bilər?
Xaricdə təhsil almaq və beynəlxalq şirkətlərdə işləmək istəyən hər kəs C1 Advanced İmtahanı verə bilər. Cambridge English First (FCE) imtahanından sonra Cambridge Advanced English imtahanı vermək tövsiyə olunur.

Cambridge Advanced English (CAE) Avropanın bir çox universitetlərində qəbul imtahanı kimi istifadə olunur. CAE İmtahanı ingilis dilinə diqqət yetirən və ingilis dili bacarıqlarını Dillər üçün Ümumi Avropa Referans Çərçivəsi (CEFR) C1 səviyyəsinə yüksəltmək istəyən tələbələr tərəfindən istifadə olunur. C1 Advanced İngilis dili biliyi testindən yüksək nəticə əldə etmək tələbələrin beynəlxalq şirkətlərdə işləmək və xaricdə təhsil almaq üçün kifayət qədər ingilis dili biliyinə malik olduğunu göstərir.

CAE İmtahan Qiymətləndirməsi
CAE imtahanından sertifikat almaq hüququ qazanan tələbə üçün müəyyən edilən minimum bal 180-dir. CAE İmtahanından sertifikat qazanmaq üçün 3 fərqli səviyyə var: A, B və C.

CAE imtahanından sonra tələbə A Qiyməti səviyyəsində bal toplayıbsa, o, C2 səviyyəsində CAE sertifikatı almaq hüququna malikdir. Tələbə B və ya C dərəcəli bal toplayıbsa, o, C1 səviyyəsində CAE sertifikatı almaq hüququna malikdir. İmtahan balı 180-dən aşağı olan tələbələr CAE imtahanının tələb etdiyi minimum standarta çatmamış hesab edilir və tələbə B2 səviyyəsində Cambridge English Sertifikatını almaq hüququna malikdir.

Niyə Cambridge Advanced English?
CAE təhsil müəssisələrinin və işəgötürənlərin yüksək nailiyyətli təhsil və iş sahələrində axtardıqları ingilis dili bacarıqlarının sübutunu təqdim edir. CAE sertifikatına sahib olmaq iş və məktəb həyatınızda bir çox üstünlüklər təmin edir.

Çətin Təhsil və İş Mühitləri üçün Uyğun İngilis Dili Səviyyəsi
Cambridge C1 Advanced tələbələrin tədqiqat aparmaq və peşəkar səviyyədə effektiv ünsiyyət qurmaq üçün lazım olan ingilis dili bacarıqlarına malik olduğunu nümayiş etdirir.

Dünyada Əlçatımlılıq
Hər il 33 imtahan keçirilir və dünyanın 113 ölkəsində 1300 imtahan mərkəzi fəaliyyət göstərir.

Yüksək Keyfiyyətin Qiymətləndirilməsi
Dünyanın ən yaxşı universitetlərindən biri sayılan Kembric Universiteti tərəfindən hazırlanan, bütün dünyada qəbul edilən İngilis dili biliyi sertifikatı verir.

Görkəmli Uğurun sübutu
CAE imtahanından keçən tələbələr xaricdəki universitetlərdə təhsil almaq üçün lazımi səviyyədə təchiz olunduğunu və həmçinin Böyük Britaniya və Avstraliyaya viza üçün müraciət etmək hüququna malik olduqlarını nümayiş etdirə bilərlər.

Daha çox iş imkanları
CAE sertifikatı olan tələbələr ingilis dili biliyi olmayan tələbələrdən daha yaxşı iş yerləri qura və daha çox pul qazana bilərlər.

CAE sertifikatını rəsmi olaraq tanıyan universitetlər
Oxford University
Cambridge University
Kings College London
UCL – University College London
The University of Sydney
The University of Edinburgh

İmtahan formatı
İmtahan 4 mərhələdən (İngilis dilinin istifadəsi və oxuma, yazma, dinləmə, danışıq) ibarətdir.

İngilis dilinin istifadəsi və oxuma (1 saat 30 dəqiqə)
Yazma (1 saat 30 dəqiqə)
Dinləmə (40 dəqiqə)
Danışıq (15 dəqiqə (2 namizəd üçün)